Freerunning

Nieuws

Gymfed telt 1000 freerunners!

Twee jaar geleden startte Gymfed, met de steun van de Vlaamse overheid, het project 'we are freerunning'! Een nieuwe gymvorm die meteen aansloeg en een nieuwe wind laat waaien binnen de gymclubs!

Bij freerunning is het de bedoeling om door middel van gymnastische technieken, zoals bijvoorbeeld flips, over obstakels te springen. Het trekt vooral jongeren aan vanaf de leeftijd van 12 jaar die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging in een leuke en ongedwongen setting. Maar freerunnen is meer dan een sport, het is een 'way of life'! Respect voor elkaar, uitgaan van de intrinsieke motivatie en sociaal contact zijn belangrijk voor de doelgroep. Bovendien wordt freerunning ook outdoor beoefend wat een nieuwe dimensie geeft binnen de groep.

Een paar cijfers...
Sinds het seizoen 2014 wordt freerunning binnen 41 clubs van Gymfed beoefent, de 1000 actieve beoefenaars zijn vooral jongens (85%). Met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar zien we ook dat 'oudere' jongens voor de sport kiezen. Na twee seizoenen zijn er 83 instructors freerunning opgeleid. Het eerste freerunning-event 'MOVE' vond plaats op Dok Noord in Gent en verwelkomde 250 freerunners uit het hele land.

Ondertussen wordt verder gewerkt aan de promotie en de ontwikkeling van de sport en wordt hiervoor samengewerkt met steden en gemeenten. Zo ging op 13 januari de eerste freerunning-les door in Vilvoorde, een project i.s.m. Gymfed, de plaatselijke jeugd en de jeugddienst. In de volgende Gymtalk! lees je er alles over!

Interesse om met freerunning te starten? Neem contact op voor meer info over de voordelige aansluitingsvormen voor freerunners, het opleidingstraject, het gratis promotiepakket, ....

 

Nieuwsoverzicht

{stash:entry_date}1453466592{/stash:entry_date}